Women Acupuncture Cure Herbal Medicine Treatment

Any Question About Disease-
Ask Master Here

Acupuncture and Herbal Medicine Treatment

Autism Neuro Acupuncture and Brain Powder Herbal Medicine Treatment

CP Cerebral Palsy Neuro Acupuncture and Herbal Medicine Treatment

Brain Coma / Brain Damage Neuro Acupuncture and Herbal Medicine Treatment

Hyperactive Behaviour Neuro Acupuncture and Herbal Medicine Treatment

Women Herbal Medicine Treatment

Chinese Master in KL Malaysia

 

 

OTHERS ACUPUNCTURE AND HERBAL TREATMENT SITE

Special Kids-Acupuncture Herbal Treatment Cure

Migraine Herbal Medicine Treatment

Autism Treatment

Sjogrens Syndrome Cure

Slipped Disc

Coma Brain Dead Neuro Treatment

Coronary Thrombosis, Heart Problem

Intensive Treatment

Breast Cancer Treatment

Diabetes Treatment

Autism Autistic Special Kids

Impotence-Erectile-Diabetic Diabetes-MALAYSIA

Gastro-oesophageal reflux

Impotence Treatment

Infertility Treatment

Lower abdominal pain in women or Pelvic Pain

Heart attack, Heart Block

 

 

ADDITIONAL HERBAL TREATMENT INFORMATIONS

Bahasa Melayu Version-Akupunktur Rawatan Akar Kayu Cina

Autistic Acupuncture and herbal treatment

Migraine Acupuncture herbal treatment

Backache Lumbago slipped -disc herbal treatment

Bladder, Breast Cancer

Arthritis Herbal

Stroke Treatment and True Story

Cancer Treatment with Neuro Acupuncture and Herbal Medicine, Lung Preventition, Breast Enlargement

Alzheimer's early treatment and cure

Women alternative treatment, women alternative acupuncture and Herbal Treatment

Women medical centre, medical for women problem,Herbal Treatment, Women's Site

Anaemia Acupuncture Treatment and Herbal Treatment, Red blood count Low

Allergyherbs Acupuncture and Herbal Treatment Kuala Lumpur Malaysia

kidney treatment herbs,kidney news, kidney failure acupuncture Herbal


 

 


JERAWAT

Jerawat adalah gangguan kulit biasa yang dicirikan oleh liang tersumbat. Lebih daripada empat daripada lima orang yang berumur antara 12 dan 24 tahun mengalami jerawat sekurang-kurangnya sekali. Walaupun gangguan ini sering dikaitkan dengan remaja, ia boleh menjejaskan semua peringkat umur. Ia bukan perkara biasa untuk jerawat berlaku pada orang yang berumur 20-an dan 30-an. Dan, sesetengah orang terus mengalami jerawat dalam usia 40-an dan 50-an. Sesetengah wanita dewasa mengalami jerawat ringan hingga sederhana akibat perubahan hormon yang berkaitan dengan kehamilan, kitaran haid mereka, atau memulakan atau menghentikan pil perancang. Jerawat jarang merupakan keadaan perubatan yang serius, tetapi ia sering menyebabkan tekanan emosi dan boleh menyebabkan parut pada kulit. Dengan rawatan yang betul, anda selalunya boleh mengawal jerawat. Langkah-langkah juga boleh diambil untuk mengurangkan parut yang ditinggalkan oleh jerawat.

SAKIT PERUT

Sakit perut boleh berkisar dari sakit perut ringan hingga sakit akut yang teruk. Kesakitan biasanya tidak spesifik dan boleh disebabkan oleh pelbagai keadaan. Banyak organ terdapat di dalam rongga perut. Kadangkala rasa sakit berkait secara langsung dengan organ tertentu seperti pundi kencing atau ovari. Biasanya, rasa sakit itu berasal dari sistem pencernaan. Sebagai contoh, kesakitan boleh disebabkan oleh apendisitis, kekejangan cirit-birit, atau keracunan makanan.

Jenis dan lokasi kesakitan boleh dibantu doktor mencari puncanya. Keamatan dan tempoh kesakitan juga mesti dipertimbangkan semasa membuat diagnosis. Beberapa ciri umum sakit perut adalah seperti berikut:

  • Sakit perut boleh menjadi tajam, kusam, menikam, kejang, seperti pisau, berpusing, atau membosankan. Banyak jenis kesakitan lain mungkin.
  • Sakit perut boleh sekejap, berlarutan selama beberapa minit dan kemudian hilang, atau ia boleh berterusan. Kadangkala sakit perut datang dengan kuat untuk seketika dan kemudian berkurangan seketika.
  • Kadangkala sakit perut boleh menyakitkan sehingga anda muntah, tetapi ia tetap sengit. Pada masa lain, anda akan berasa lebih baik selepas anda muntah.
  • Sakit perut boleh membuatkan anda mahu kekal di satu tempat dan tidak menggerakkan otot. Atau kesakitan boleh membuat anda begitu gelisah sehingga anda ingin berjalan-jalan cuba mencari "kedudukan yang betul."

MENSTRUAL PAIN   

Senggugut adalah sakit yang tajam di bahagian bawah perut wanita yang berlaku apabila haidnya bermula dan mungkin berterusan selama 2-3 hari. Gejala boleh berkisar dalam keterukan daripada gangguan ringan kepada sakit teruk yang mengganggu aktiviti biasa.

Senggugut adalah punca utama ketidakhadiran wanita di bawah umur 30 tahun. Walaupun lebih separuh daripada wanita yang mengalami haid mengalami sedikit ketidakselesaan, 10% hilang upaya buat sementara waktu akibat gejala.

Keadaan berikut boleh menyebabkan wanita lebih cenderung mengalami senggugut:

  • Dia memulakan haid pertamanya pada usia awal (muda dari 11 tahun).
  • Tempoh haidnya berlangsung selama 5 hari atau lebih lama.
  • Dia berlebihan berat badan atau obes.
  • Dia menghisap rokok atau menggunakan alkohol.
  • Dia tidak pernah mengandung.

KANSER PAYUDARA

Kanser payudara adalah penyakit yang paling ditakuti oleh ramai wanita, walaupun mereka lebih berkemungkinan mati akibat penyakit kardiovaskular berbanding gabungan semua bentuk kanser. Namun, kanser payudara adalah yang kedua selepas kanser paru-paru sebagai punca kematian akibat kanser di kalangan wanita Amerika. Walaupun jarang, kanser payudara juga boleh berlaku pada lelaki - di Amerika Syarikat, lebih daripada 200,000 wanita dan sekitar 1,500 lelaki akan mengalami penyakit ini pada tahun 2005.

Kisah Benar tentang Rawatan Kanser Ovari di The Tole

File No: 31400
**************

Name: Mdm Cec. A.A
Umur: 44
Kewarganegaraan : Malaysian
NRIC: 690131-xx-53xx

Pada Jun 2012, pesakit mendapat tahu bahawa dia menghidap Kanser Ovari Tahap Ke-4 dengan DVT Kronik. Pada April 2013, dia baru sahaja menamatkan 6 kitaran Kemoterapi.

Tiga minggu telah berlalu, dengan harapan bahawa rawatan Kemoterapi telah berjaya, dia kembali untuk melakukan ujian penanda kanser yang lain. Keputusan itu mengecewakan kerana keputusan ujian CA125 pada 17 Mei 2013 meningkat kepada 161 daripada 74.1 pada 25 April apabila kemoterapi selesai. Melihat bahawa ubat-ubatan dan rawatan moden tidak membantu, dia tidak mempunyai pilihan selain beralih kepada bentuk rawatan lain.

Dia datang berjumpa The TOLE Master pada 17hb Mei 2013 dan tuan menjalankan rawatan akupunktur dan memberi preskripsi herba kanser kepadanya dan dia diberitahu untuk kembali semula selepas 2 minggu.

Pada lawatan ke-3nya iaitu pada 18 Jun 2013, keadaannya merosot dan keputusan ujian CA125 ialah 260.7. Master kemudian menetapkan dos herba kanser yang lebih kuat selama 1 bulan.

Selepas menghabiskan 1 bulan bekalan herba kanser, dia membuat ujian lagi. Dia terkejut, keputusan ujian sangat menggalakkan, menurun lebih separuh daripada 260.7 pada bulan Jun kepada 123.9 pada bulan Julai.

Di samping itu, dia juga berasa hebat dan bertenaga. Sehingga hari ini, Puan Cec masih datang ke The TOLE sebulan sekali untuk susulan dan juga untuk dos bulanan ubat herbanya.

Tarikh

Jenis Ujian

Keputusan
(U/ml)

Julat Biasa
(U/ml)

18 July 2013

CA 125

123.9 (Tinggi)

(0.0 – 35.0)

18 June 2013

CA 125

260.7 (Tinggi)

(0.0 – 35.0)

17 May 2013
(mula rawatan@The TOLE)

CA 125

161 (Tinggi)

(0.0 – 35.0)

25 April 2013
(selepas kemoterapi)

CA125

74.1 (Tinggi)

(0.0 – 35.0)


Jadual di atas menunjukkan keputusan ujian CA125 beliau pada tarikh yang dinyatakan. Anda boleh melihat perbandingan dengan jelas.

WOMEN CURE TREATMENT HERBAL

Pain from the urinary system can indicate such conditions as cystitis (inflammation of the bladder), inflammation of the collecting system of one or both kidneys (pyelonephritis), kidney stones or tumors.....

WOMEN MENSTRUAL PAIN CURE

Menstrual cramps are sharp pains in a woman's lower abdomen that occur when her menstrual period begins and may continue for 2-3 days. Symptoms can range in severity from a mild annoyance to severe pain that interferes with normal activities.

WOMEN PELVIC INFLAMMATORY CURE

Pelvic inflammatory disease (PID) is infection of a woman's reproductive organs. Infection spreads upward from the cervix to the uterus, fallopian tubes, ovaries, and surrounding structures.

WOMEN HEAVY PERIODS CURE

For most women, menstrual periods are a simple fact of life. But for women who suffer from heavy bleeding, called menorrhagia, there is nothing simple about it. Heavy periods can be uncomfortable and disruptive to many women's lives, as they often cause women to rearrange their schedules around their period, limit participation in favorite activities, constantly wear dark clothing, and/or cope with pain and fatigue.

WOMEN BREAST CANCER CURE

The breasts are made of fat, glands, and connective (fibrous) tissue. The breast has several lobes, which are divided into lobules and end in the milk glands. Tiny ducts run from the many tiny glands, connect together, and end in the nipple. Breast cancer is cancer arising in breast tissue. Cancer is simply a group of abnormal cells that have abnormal growth patterns....

WOMEN BREAST ENLARGEMENT CURE

Breasts not only develop differently from woman to woman, they continue to change shape and size throughout your life. The right breast may not even be the same size as the left.Breasts can start developing from the age of 10. They continue to grow and change shape throughout puberty....

WOMEN MENOPAUSE CURE

Menopause is a natural biological process, not a medical illness. Although it's associated with hormonal, physical and psychosocial changes in your life, menopause isn't the end of your youth or of your sexuality. Several generations ago, few women lived beyond menopause. Today, you may spend as much as half of your life after menopause.

WOMEN CURE SLIMMING

The term underweight refers to a human who is considered to be under a healthy weight. The definition is usually made with reference to the body mass index (BMI). Most consider individuals under 18.5 to be underweight, though some authorities use a higher value of 20. It is important to note that the BMI is a statistical estimate and some individuals classified as underweight may be perfectly healthy.

WOMEN CURE MIGRAINE

Migraine is a throbbing and normally intense headache in one half of the head. It can affect people of all age. The blood vessels in the brain dilatation and draw together with stimulation of nerves near the blood vessels...

WOMEN CURE ABDOMEN PAIN

Abdominal pain is traditionally described by its chronicity (acute or chronic), its progression over time, its nature (sharp, dull, colicky), its distribution (by various methods, such as abdominal quadrant (left upper quadrant, left lower quadrant, right upper quadrant, right lower quadrant) or other methods that divide the abdomen into nine sections), and by characterization of the factors that make it worse, or alleviate it.

WOMEN INSOMNIA CURE

Insomnia is characterized by an inability to sleep and/or to be incapable of remaining asleep for a reasonable period. Insomniacs typically complain of being unable to close their eyes or "rest their mind" for more than a few minutes at a time.

WOMEN IMPOTENCE HERBAL CURE

The most common cause of temporary impotence is anxiety.
Impotence Impotency or incomplete erection means not being able to get a good enough erection to have intercourse...

WOMEN ENDOMETRIOSIS HERBAL CURE TREATMENT

Endometriosis is a condition in which the tissue (endometrium) normally lining the womb (or uterus) grows on different organs outside the uterus. If the endometrium grows within the muscular layer of the womb it is called adenomyosis, which is just a different type of endometriosis.

WOMEN ADRENAL ADENOMAS CURE HERBAL MEDICINE

Adrenal glands are situated over the top of each kidney. Adrenal adenomas are non-cancerous tumours of the adrenal gland. They arise from the outer layer of the gland, called the adrenal cortex. The adrenal cortex normally makes hormones that belong to the steroid family....

WikiTole: https://thetole.org/wikitole/

Kedai Dalam Talian: www.thetole.org/shop

Perundingan Dalam Talian:www.thetole.org/shop/consultation/


 

HEALTH NEWS:

Hopes Pinned on Him
(Source: The Star Newspaper)

Neuro-acupuncture, a branch of acupuncture that claims can improve symptoms in children having conditions such as autism, attention deficit disorder, learning disabilities, attention deficit hyperactivity disorder and cerebral palsy.... read article

WATCH MORE VIDEO HERE!!

Cure Kl Cure Malaysia
Acupuncture & Herbal Treatment For Women Care